Theek 5 Raamsdonksveer

Een bijzondere warme en huiselijke bibliotheekinrichting met kleur realiseerden we voor Theek5 in deze prachtige nieuwe bibliotheek in het centrum van het dorp. Voor iedereen een warm welkom en een verse kop koffie, de grote houten leestafel biedt ruimte voor ontmoeting en het lezen van een krantje of tijdschrift.

Bibliotheek Theek 5 Raamsdonksveer

De typologie van de inrichting van bibliotheek Geertruidenberg is ontleend aan de drie kernen waaruit de gemeente is opgebouwd: het stedelijke Geertruidenberg, het industriële Raamsdonksveer en het agrarische Raamsdonk. De lokaal gevestigde ontwerper Floris Hovers is gevraagd om een kleurenpallet te ontwikkelen voor de drie kernen.

Het gebouw ligt aan een dijk de Keisersdijk, waardoor er sprake is van een hoog en een laag deel. Er loopt een route doorheen die is aangezet met een zebrapad in de vloer. Deze drie gebieden dragen de kenmerken van de drie kernen en zijn aangezet met de kleuren van designer Floris Hovers uit de gemeente Geertruidenberg.

De bibliotheek bestrijkt twee vloeroppervlakten, die niet alleen onderdak bieden aan de collectie van boeken, maar ook aan zithoeken, leestafels, cursusruimte, werkplekken en een speel-o-theek, een verblijfsplek die de huiskamer van de gemeente Geertruidenberg moet worden.

Deze bibliotheek heeft zeker niet het imago van een ruimte met rijen kasten. Want dat is niet meer van deze tijd. Als bieb moet je verrassen, de collectie op een aantrekkelijke manier brengen. De speelse elementen laten zien hoe leuk het is om te lezen. Anderzijds heeft het interieur door de huiskamers en het gebruik van MDF gebeitste hout, een moderne en warme uitstraling. Zo denk ik dat iedereen jong en oud zich hier op zijn gemak voelt.

Met deze partners werkten we samen

Theek 5 bibliotheekkast hout floris hovers boekenkast hoek loungebank ring led lamp kleed
Theek 5 bibliotheek maatwerk boekenkast met bank computer tafel maatwerk kleed
Theek 5 bibliotheek maatwerk bar maatwerkkast hanglampen pantry mdf boekenkasten boekenkast Floris Hovers
Theek 5 bibliotheek maatwerk bar maatwerkkast hanglampen pantry houten leestafel oranje stoelen zwarte pet vilt stoelen cafe tafel
Theek 5 bibliotheek leestafel studiewerkplek zwarte hanglamp massief houten tafel oranje houten stoel houten kapstok zwart mdf boekenkasten
Theek 5 bibliotheek inrichting houten leestafel met Constanza leeslampen zwart pet vilt kuipstoelen groot kleed led ringlampen tijdschriftenkast
Theek 5 bibliotheek inrichting maatwerkkasten boeken hout leeshoek zithoek
Theek 5 bibliotheek inrichting houten boekenkast floris hovers bibliotheekkast zwart mdf displaykast
Theek 5 bibliotheek inrichting lage zithoek met kleed leeshoek met stamtafel
Theek 5 bibliotheek inrichting
Theek 5 bibliotheek inrichting kussens tribunetrap mdf boekenkasten
Theek 5 bibliotheek inrichting houten leestafel houten kruk Hay mdf displaykast zwarte houten boekenkast
Theek 5 bibliotheek inrichting bibliotheek meubilair houten krukken kleed met beprinting houten kast met bank

Bekijk andere projecten

Gemeente Noord Beveland

Gedurende een langere periode is er een adviseur van GlobalFacilities ingezet voor facility management bestaande uit het herstructureren van het gemeentekantoor zoals de front-, en back office en de raadzaal.

Synarchis

Synarchis is recent verhuisd naar een nieuw kantoorpand waar ontmoeten en samenwerken centraal staan in een biophilic omgeving!

Eilandzorg Mitt Hem

Voor Eilandzorg de nieuwbouw woonzorg locatie Mitt Hem maakten onze ontwerpers een kleurrijk interieurontwerp met een huiselijk warm interieur. Alle zelfstandige appartementen werden ontworpen met een eigen identiteit en kleurenpallet, dit biedt een diversiteit aan stijlen zodat zowel jongere als ouderen bewoners zich er thuis voelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.