Huisvestingsmanagement

Grip op huisvesting:
Een goede inrichting van het huisvestingmanagement op zowel strategisch, tactisch als operationeel niveau is voor een organisatie van groot belang. Dat zorgt ervoor dat je grip krijgt op je huisvesting. Vaak maakt huisvesting een aanzienlijke kostenpost op de balans. De uitdaging ligt daarom bij het vinden van effectieve, maar ook efficiënte huisvesting. Bovendien is huisvesting in zeer beperkte mate flexibel, waardoor het de kunst is zo vroeg mogelijk aan te sluiten op de toekomstige plannen van jouw organisatie. Om dat voor elkaar te krijgen dienen de juiste mensen en informatie aanwezig te zijn.

Huisvestingsmanagement en huisvestingsadvies

Huisvestingsmanagement en huisvestingsadvies:
Op strategisch niveau worden de lange termijn ambities, doelstelling en randvoorwaarden bepaald. Het gaat hier met name over het bepalen van de beoogde omvang en kwaliteit van de vastgoedportefeuille en over randvoorwaarden op het gebied van financiën.
Op tactisch niveau worden de zaken uit het strategisch beleidsplan vertaald naar jaarplannen. Zo wordt in kaart gebracht welke projecten opgestart moeten worden en welk onderhoud op de planning staat. Ook vindt op dit niveau het contractbeheer plaats.
Op operationeel niveau wordt de huisvestingsomgeving in stand gehouden. Het gaat hier onder andere om het in stand houden van alle faciliteiten en installaties, het uitvoeren van technisch onderhoud en ook het onderhouden van de relaties met de eindgebruiker vindt veelal op dit niveau plaats.

GlobalFacilities kan organisaties adviseren bij het managen van hun huisvestingsportefeuille. Onze huisvestingsexperts hebben alle kennis en ervaring in huis om te helpen bij vraagstukken op het gebied van huisvestingsmanagement. Zo kunnen wij de rol van programma- of projectmanager op ons nemen. Ook adviseren en ondersteunen we organisatie bij inrichtingsmanagement of portefeuille- en assetmanagement. Of we helpen bij het inrichten en professionaliseren van de huisvestingafdeling.

We verstrekken uiteraard tevens huisvestingsadvies, dit is een breed begrip. U kunt hierbij denken aan het opstellen van een strategisch vastgoedplan, Integraal Huisvestingsplan, duurzaamheidsadvies, het uitvoeren van een accommodatie- of locatieonderzoek, een scenariostudie en het opstellen van een Programma van Eisen.

Bekijk projecten

Allevo zorg en dienstverlening

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben we het gehele interieurconcept van de nieuwe woonzorglocatie Borrendamme te Zierikzee bedacht en tevens gerealiseerd. We hebben duurzame materialen toegepast met een lange levensduur en een prachtige warme uitstraling.

Yulius VSO Drechtster College

GlobalFacilities werkt aan een interieurconcept en interieurontwerp voor Yulius waarin Biophlilic Design centraal staat.

Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen

Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen heeft er in het mooie vestingstadje Hulst een prachtige locatie bij!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.