Hybride werken is het afwisselen van werkplek op diverse locaties, bijvoorbeeld het afwisselen tussen thuis en op kantoor werken. Het betekent eigenlijk een flexibele werkplek. Dit kan zowel thuis als op kantoor zijn, maar ook een gehuurde werkplek binnen een open space zoals bijvoorbeeld een cafe zijn.
De pandemie heeft er voor gezorgd dat veel organisaties noodgedwongen hybride moesten gaan werken en uiteindelijk bleek dit een fijne manier van werken te zijn. Het is dé nieuwe manier van werken geworden, dit zorgt echter voor een aantal aanpassingen binnen het management, de kantoorinrichting en de thuiswerkplek.
Hybride werken brengt zowel voor de werkgevers als de werknemers voordelen met zich mee.
Het zorgt voor meer werkgeluk, productiviteit en duurzaamheid.
De afwisseling van op kantoor en thuiswerken zorgt ervoor dat bij het thuiswerken de reistijd vervalt en files worden ontlopen. Werknemers ervaren hierdoor meer energie in de ochtend en aan het einde van de dag als de werkdag erop zit. Ook wordt er thuis minder overlast van de omgeving ervaren en zijn er geen onaangekondigde bezoeken. De flexibiliteit binnen hybride werken geeft een bevrijdend gevoel. Mensen blijven sociale dieren, waardoor een ontmoeting met het team op kantoor voor meer energie zal zorgen.
Al met al zorgt hybride werken voor een hogere productiviteit en meer werkgeluk. Kantoren krijgen meer en meer de functie van een HUB een centrale ontmoetingsplek welke tevens stilteruimtes biedt voor geconcentreerd kunnen werken in de vorm van een akoestische werkunit.
In februari 2022 gaf 84% van de werknemers die als gevolg van het coronavirus op afstand moesten werken, aan van plan te zijn in een hybride model te gaan werken.
Als management is het belangrijk dat er voor wordt gezorgd dat alle faciliteiten aanwezig zijn voor de werknemers om hybride te werken. Zo moet er zowel thuis als op kantoor een vitale en gezonde werkplek zijn. Ook moet de online omgeving op de juiste manier worden ingericht. Omdat men wisselt tussen werkplekken is het belangrijk dat er op elke afdeling duidelijke doelen, planning en taken zijn. De taak is dan ook aan het management om een goed overzicht te behouden.
We zijn bezig op interimbasis als Projectleider / Beleidsadviseur met een zeer interessante opgave van de verduurzaming van het Maatschappelijk Vastgoed voor de Gemeente Venlo.
Met de opdrachtgever Yulius werkten wij aan een gaaf interieurontwerp voor de nieuwbouwschool Drechtster in Dordrecht. De gehele realisatie van het interieur is gebaseerd op dit ontwerp en wordt tevens door GlobalFacilities uitgevoerd a.s. zomerperiode na oplevering van het nieuwe schoolgebouw.
Nieuw werkconcept ‘het nieuwe werken’ uitgewerkt en geïmplementeerd voor het duurzame hoofdkantoor voor Waterschap Scheldestromen te Middelburg.
U kunt ons uiteraard persoonlijk benaderen, we staan u graag te woord. Het is mogelijk om een afspraak in te plannen, of telefonisch of per e-mail uw vragen en wensen bespreekbaar te maken.
Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.