Hybride werken

Hybride werken is het afwisselen van werkplek op diverse locaties, bijvoorbeeld het afwisselen tussen thuis en op kantoor werken. Het betekent eigenlijk een flexibele werkplek. Dit kan zowel thuis als op kantoor zijn, maar ook een gehuurde werkplek binnen een open space zoals bijvoorbeeld een cafe zijn.

Hybirde werken dé nieuwe manier van werken!

De pandemie heeft er voor gezorgd dat veel organisaties noodgedwongen hybride moesten gaan werken en uiteindelijk bleek dit een fijne manier van werken te zijn. Het is dé nieuwe manier van werken geworden, dit zorgt echter voor een aantal aanpassingen binnen het management, de kantoorinrichting en de thuiswerkplek.

Als organisatie Hybride werken hoe start je daarmee?

Hybride werken brengt zowel voor de werkgevers als de werknemers voordelen met zich mee.

Het zorgt voor meer werkgeluk, productiviteit en duurzaamheid.

De afwisseling van op kantoor en thuiswerken zorgt ervoor dat bij het thuiswerken de reistijd vervalt en files worden ontlopen. Werknemers ervaren hierdoor meer energie in de ochtend en aan het einde van de dag als de werkdag erop zit. Ook wordt er thuis minder overlast van de omgeving ervaren en zijn er geen onaangekondigde bezoeken. De flexibiliteit binnen hybride werken geeft een bevrijdend gevoel. Mensen blijven sociale dieren, waardoor een ontmoeting met het team op kantoor voor meer energie zal zorgen.
Al met al zorgt hybride werken voor een hogere productiviteit en meer werkgeluk. Kantoren krijgen meer en meer de functie van een HUB een centrale ontmoetingsplek welke tevens stilteruimtes biedt voor geconcentreerd kunnen werken in de vorm van een akoestische werkunit.

In februari 2022 gaf 84% van de werknemers die als gevolg van het coronavirus op afstand moesten werken, aan van plan te zijn in een hybride model te gaan werken.

Als management is het belangrijk dat er voor wordt gezorgd dat alle faciliteiten aanwezig zijn voor de werknemers om hybride te werken. Zo moet er zowel thuis als op kantoor een vitale en gezonde werkplek zijn. Ook moet de online omgeving op de juiste manier worden ingericht. Omdat men wisselt tussen werkplekken is het belangrijk dat er op elke afdeling duidelijke doelen, planning en taken zijn. De taak is dan ook aan het management om een goed overzicht te behouden.

Projecten & berichten

Wilt u ook aan de slag met Activity Based Working?

Een activiteit-gerelateerde aanpak van werken (AGW) houdt er rekening mee dat mensen verschillende activiteiten uitvoeren tijdens hun dagelijkse werk en stimuleert om bewustere keuzes te maken in hoe je je werkzaamheden uitvoert.

Van traditionele uitleenbibliotheek naar inspirerend centrum voor verblijven, ontmoeten en studeren

GlobalFacilities werkt met grote regelmaat aan projecten binnen de publieke sector zoals bibliotheken welke we transformeren tot een open kunst en cultuur centrum waar je de hele dag kunt verblijven, werken of studeren.

Stadhuis Breda

Herinrichting van het prachtige oude Stadhuis uitgevoerd, onze ontwerpers maakten de meubelontwerpen van het maatwerk interieur en we produceerden de prachtige eikenhouten tafels en meubels. De duurzame stijlvolle stoelen zijn van het Scandinavische design label FourDesign en geven een ranke en eigentijdse uitstraling wat het interieur wat luchtiger maakt.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.