Bezettingsgraad

Met een bezettingsgraadonderzoek verkrijgt u inzicht in wat nu de werkelijke behoefte is aan werkplekken en welke kansen er zijn om rendementsverbetering van uw huisvesting te creëren. Onze adviseurs beschikken over een ruime ervaring met het uitvoeren van bezettingsgraadmetingen in diverse branches en we kunnen uw organisatie benchmarken met vergelijkbare organisaties. Voor elk organisatie is het zinvol dit inzicht op te doen, nu steeds meer organisaties hybride willen werken is dit steeds meer aan de orde.

Hybride vormen en bezettingsgraad

Veelal vormt de aanleiding voor een bezettingsgraadonderzoek, naast het vermoeden dat het gemiddeld gebruik laag is, de ambitie om hybride werken of Het Nieuwe Werken in te voeren (en het daaraan gerelateerde slimmere gebruik van de beschikbare vierkante meters) aanleiding voor een bezettingsgraadonderzoek.

‘Het Nieuwe (hybride) Werken’ brengt grote voordelen met zich mee, maar vraagt ook om een goede meting van de bezettingsgraad van het kantoor. Zo’n onderzoek geeft informatie over hoe een kantoor wordt gebruikt. Deze gegevens laten zien hoe de effectiviteit verder kan worden vergroot. Gemiddeld zijn werkplekken in kantoren meer dan de helft van de tijd niet in gebruik. Dat is niet duurzaam en brengt bovendien onnodige kosten met zich mee. Zeker als je bedenkt dat de gemiddelde werkplek­kosten op jaarbasis minstens zo’n € 10.000,- bedragen.
Ook binnen onderwijs zijn hybride leervormen ingevoerd en worden leslokalen voor gedeeld gebruik ingezet,  deze huidige ontwikkelingen hebben zijn weerslag op bezettingsgraden en een beleid te bepalen hoe om te gaan met de inzet van je vastgoed.

Bekijk projecten

Allevo zorg en dienstverlening hoofdkantoor

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben wij het hoofdkantoor geheel inpandig verbouwd en heringericht op basis van het uitgewerkte interieurontwerp en vloer,- en lichtplan waarop wij zijn geselecteerd als uitvoerende leverancier.
De wens van Allevo was om de bezoekers aan het hoofdkantoor een gastvrije een warme uitstraling te kunnen bieden en het interieur moest deze huiselijkheid en laagdrempeligheid uitstralen.

Allevo zorg en dienstverlening Duinen van Haamstede

Wij werden door Allevo geselecteerd als ontwerper en totaalinrichter, op basis van een totaal interieurconcept en ontwerp, voor de nieuwbouw zorglocatie Duinen van Haamstede in het hart van het prachtige Burgh Haamstede.

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.