Bezettingsgraad

Met een bezettingsgraadonderzoek verkrijgt u inzicht in wat nu de werkelijke behoefte is aan werkplekken en welke kansen er zijn om rendementsverbetering van uw huisvesting te creëren. Onze adviseurs beschikken over een ruime ervaring met het uitvoeren van bezettingsgraadmetingen in diverse branches en we kunnen uw organisatie benchmarken met vergelijkbare organisaties. Voor elk organisatie is het zinvol dit inzicht op te doen, nu steeds meer organisaties hybride willen werken is dit steeds meer aan de orde.

Hybride vormen en bezettingsgraad

Veelal vormt de aanleiding voor een bezettingsgraadonderzoek, naast het vermoeden dat het gemiddeld gebruik laag is, de ambitie om hybride werken of Het Nieuwe Werken in te voeren (en het daaraan gerelateerde slimmere gebruik van de beschikbare vierkante meters) aanleiding voor een bezettingsgraadonderzoek.

‘Het Nieuwe (hybride) Werken’ brengt grote voordelen met zich mee, maar vraagt ook om een goede meting van de bezettingsgraad van het kantoor. Zo’n onderzoek geeft informatie over hoe een kantoor wordt gebruikt. Deze gegevens laten zien hoe de effectiviteit verder kan worden vergroot. Gemiddeld zijn werkplekken in kantoren meer dan de helft van de tijd niet in gebruik. Dat is niet duurzaam en brengt bovendien onnodige kosten met zich mee. Zeker als je bedenkt dat de gemiddelde werkplek­kosten op jaarbasis minstens zo’n € 10.000,- bedragen.
Ook binnen onderwijs zijn hybride leervormen ingevoerd en worden leslokalen voor gedeeld gebruik ingezet,  deze huidige ontwikkelingen hebben zijn weerslag op bezettingsgraden en een beleid te bepalen hoe om te gaan met de inzet van je vastgoed.

Bekijk projecten

Stadhuis Breda

Herinrichting van het prachtige oude Stadhuis uitgevoerd, onze ontwerpers maakten de meubelontwerpen van het maatwerk interieur en we produceerden de prachtige eikenhouten tafels en meubels. De duurzame stijlvolle stoelen zijn van het Scandinavische design label FourDesign en geven een ranke en eigentijdse uitstraling wat het interieur wat luchtiger maakt.

Hotel Domburg

Onze ontwerpers ontwikkelden een totaal concept en interieurontwerp voor een nieuwbouw hotel met een inpandig top restaurant te Domburg. Op basis van de ontwerpen van de bouwkundige architect kwamen wij tot een totaal concept met een nieuwe naam voor het hotel en een bijpassende huisstijl. In het interieurontwerp is voor de hotelkamers gewerkt met duurzame tijdloze materialen in een ingetogen chic stijl.

Eilandzorg Mitt Hem

Voor Eilandzorg de nieuwbouw woonzorg locatie Mitt Hem maakten onze ontwerpers een kleurrijk interieurontwerp met een huiselijk warm interieur. Alle zelfstandige appartementen werden ontworpen met een eigen identiteit en kleurenpallet, dit biedt een diversiteit aan stijlen zodat zowel jongere als ouderen bewoners zich er thuis voelen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.