Huisvesting

Past de huisvestings- of vastgoedportefeuille nog bij de strategie van uw organisatie? Of zijn er binnen uw organisatie veranderingen geweest waardoor dit heroverwogen moet worden? Huisvestingsonderzoek omvat meer dan alleen onderzoek naar het gebouw, ook de gebruikers en de organisatiestrategie worden hierin meegenomen. Huisvestingsonderzoek is onderdeel van het huisvestingsadvies en vormt daarmee de basis voor de huisvestingsstrategie en het huisvestingsbeleid.

 

Huisvestingsonderzoek

Voorafgaand aan de strategiebepaling en de vaststelling van het huisvestingsbeleid moet de nodige informatie verzameld worden. Op basis hiervan kunnen keuzes gemaakt worden en moeten knopen doorgehakt worden.
Onze adviseurs helpen u graag bij dit vraagstuk. Wij voeren het huisvestingsonderzoek voor uw organisatie uit. Onderdeel van het huisvestingsonderzoek is een rekenkundige- en normatieve analyse van de bestaande huisvesting. Ook het ruimtegebruik, de huisvestingslasten en de mate van duurzaamheid komen hier aan bod. In een analyse kunnen zaken als overcapaciteit en ondercapaciteit aan het licht komen, net als de verhouding huur en eigendom. Daarnaast kan de locatieanalyse inzicht geven in de geschiktheid van de locatie. Normen uit het huisvestingsbeleid worden getoetst aan het werkelijk gebruik. Ook worden de duurzaamheidsambities vergeleken met de werkelijkheid.

Bekijk projecten

Allevo zorg en dienstverlening hoofdkantoor

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben wij het hoofdkantoor geheel inpandig verbouwd en heringericht op basis van het uitgewerkte interieurontwerp en vloer,- en lichtplan waarop wij zijn geselecteerd als uitvoerende leverancier.
De wens van Allevo was om de bezoekers aan het hoofdkantoor een gastvrije een warme uitstraling te kunnen bieden en het interieur moest deze huiselijkheid en laagdrempeligheid uitstralen.

Allevo zorg en dienstverlening Duinen van Haamstede

Wij werden door Allevo geselecteerd als ontwerper en totaalinrichter, op basis van een totaal interieurconcept en ontwerp, voor de nieuwbouw zorglocatie Duinen van Haamstede in het hart van het prachtige Burgh Haamstede.

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.