Bibliotheek Zeeuws Vlaanderen

De uitstraling van deze bibliotheeklocatie is warm en huiselijk, ondanks het feit dat dit een nieuwbouwlocatie is hebben we met een goed doordacht interieurconcept en ontwerp een warm welkom voor iedereen kunnen realiseren.

Bibliotheek met grand cafe uitstraling

In hartje centrum van het bourgondische Hulst is deze bibliotheeklocatie op de begane grond gesitueerd, op de verdiepingen erboven zijn mooie appartementen en rondom de gezellige restaurants en winkeltjes met een grote aantrekkingskracht ook vanuit België. Het interieurconcept van de bibliotheek moest aansluiten bij het bourgondische Hulst vandaar de warme grand cafe uitstraling met massief eiken houten stamtafels en gezellige uitnodigende gestoffeerde kuipstoelen. Door middel van de prachtige en opvallende vintage ogende vloerbedekking in combinatie met het eiken PVC in visgraat is er een huiskamersfeer gecreëerd.

Duurzaam ingerichte bibliotheek

GlobalFacilities bedacht het complete interieurconcept, maakte het ontwerp en realiseerde de complete binnenafwerking.

We werkten met duurzame materialen zo is de vloerbedekking en zijn de karpetten Cradle to Cradle gecertificeerd, is er overal led verlichting toegepast door middel van zwarte industriële led spots in combinatie met grote stoffen lampenkappen. Al het maatwerkmeubilair is speciaal voor deze bibliotheeklocatie bedacht en gemaakt en is een variatie van rechte vormen van boekenkasten, afgeronde uitnodigende balieplekken en kasten in slingervorm om de inrichting speels en afwisselend te houden. Er zijn gave visuals toegepast welke een knipoog geven naar Zeeland zoals vrouwen in klederdracht in een draaimolen en Reinaerd de Vos wat uiteraard symbool staat voor Hulst.

Bekijk onze projecten in beeld

Video afspelen

Met deze partners werkten we samen

Bibliotheek zeeuws vlaanderen vloeren leggen
Bibliotheek zeeuws vlaanderen ege tapijt en pvc vloer
Bibliotheek zeeuws vlaanderen zwarte stalen stelling kast en eiken boekenkast
Bibliotheek zeeuws vlaanderen kleinste jeugd ronde bank en houten boom
Bibliotheek zeeuws vlaanderen jeugd hoek mey kasten groene bank
bibliotheek hulst realisatie
Bibliotheek zeeuws vlaanderen eiken houten boekenkast hoge fauteuils
Bibliotheek zeeuws vlaanderen houten boekenkasten ege tapijt
Bibliotheek zeeuws vlaanderen houten maatwerkkasten pvc vloer
Bibliotheek zeeuws vlaanderen rond kleed met print groene chesterfield bank
Bibliotheek zeeuws vlaanderen rond kleed grijze poef
Bibliotheek zeeuws vlaanderen massief houten tafel op wielen houten kasten
Bibliotheek zeeuws vlaanderen stoffen lampenkap zwarte boekenkast

Bekijk andere projecten

Gemeente Noord Beveland

Gedurende een langere periode is er een adviseur van GlobalFacilities ingezet voor facility management bestaande uit het herstructureren van het gemeentekantoor zoals de front-, en back office en de raadzaal.

Theater de Bussel

De huisvesting van Theater de Bussel is zeer grondig gerenoveerd, vergroot, en verduurzaamt, wij participeerden in het ontwerp en het maken van het warme en kleurrijke interieur.

Fletcher hotel het Veerse Meer

GlobalFacilities richtte Fletcher hotel het Veerse Meer in.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.