Yulius VSO Drechtster College

Architectenbureau RoosRos heeft de nieuwbouw van Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) Het Drechtster College in Dordrecht ontworpen. Men werkte een visie uit voor een ingetogen en compact onderwijsgebouw met gymzaal in een groene omgeving. Het schoolgebouw van de organisatie Yulius wordt 3200 m2 groot en biedt straks onderdak aan 180 jongeren van 12 tot 20 jaar uit het speciaal onderwijs en hun docenten.
In een aanbesteding is GlobalFacilities door Yulius geselecteerd voor het ontwerpen en realiseren van het totale interieur voor het nieuwe Drechtster College.

Interieurconcept en visie

De ontwerpvisie van RoosRos “Prikkelarm versus dynamisch”
Het uitgangspunt is een gebouw zonder lokalen maar met leefwerelden die direct verbonden zijn met de groene omgeving. Naast de leefwerelden maakt ‘Het Bedrijf’ een prominent onderdeel uit van het programma. Hier kunnen leerlingen arbeidsgericht leren, uiteenlopend van het maken van meubels en het repareren van fietsen tot het leren koken en het ontwikkelen van horecavaardigheden. De leefwerelden zijn gebaat bij de connectie met de natuur terwijl ‘Het Bedrijf’ en praktijkruimtes verbonden zijn met de dynamische omgeving. *Bijgaande render en schetsen zijn beelden uit de selectiefase van RoosRos en gemaakt voordat het overleg met de school heeft plaatsgevonden.

GlobalFacilities won de aanbesteding als interieurontwerper en inrichter,  de thema’s zijn een Biophilic design concept gecombineerd met herkenbare thema’s van Dordrecht zoals de hofjes.

Bekijk onze projecten in beeld

Video afspelen

Met deze partners werken we samen tijdens het ontwerp

Yulius Drechtster nieuwbouw school Sfeerimpressie gebouw
Yulius Drechtster nieuwbouw school sfeerimpressie ontwerp 1
VSO Drechtster College nieuwbouw
Yulius Drechtster nieuwbouw school
Yulius Drechtster ontwerp moodboard sfeer en kleur

Bekijk andere projecten

Theek 5 Raamsdonksveer

Kijk hier voor de warme bibliotheekinrichting welke we realiseerden voor Theek5!

DNM

Voor de nieuwe DNM huisvesting de gehele casco binnenafwerking & bouwbegeleiding uitgevoerd, het interieurontwerp gemaakt en een hele gave en gezonde werk- en ontmoetingsplek gecreëerd. Maak kennis met dit hybride kantoor!

Waterschap Hollandse Delta

De uitrol van het huisvestingsplan IJsselmonde voor Waterschap Hollandse Delta met verduurzaming van het vastgoed.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.