Biophillic design

Biophilic Design is het creëren van omgevingen die inspelen op de menselijke behoefte aan de natuur. Biophilic Design is gebaseerd op de biophilia hypothese, die stelt dat mensen een aangeboren connectie hebben met de natuurlijke wereld en daarom is de blootstelling aan de natuurlijke wereld belangrijk voor het menselijk welzijn (Gillis & Gatersleben, 2015).

Biophilic design binnen uw huisvesting en omgeving implementeren

Biophilic Design is o.a. naar voren gekomen als oplossing bij de twee theorieën binnen omgevingspsychologie; aandachtshersteltheorie en stresshersteltheorie met als hoofdvraag; hoe kunnen we de omgeving zo inrichten dat de productiviteit wordt verhoogd en het stressniveau wordt verlaagd? (Gillis & Gatersleben, 2015)
Iedere werkgever streeft naar een zo hoog mogelijke productiviteit op de werkvloer en dat stress een groot probleem is binnen werkend Nederland is algemeen bekend. Uit diverse studies is gebleken dat Biophilic Design stress vermindert, genezing versnelt, de cognitieve functies optimaliseert en de creativiteit en ons welzijn verbetert. De wereldbevolking is steeds verder aan het verstedelijken en daardoor wordt dit onderwerp steeds belangrijker (Lerner & Stopka, 2016) (Terrapin Bright Green, 2014).

Het onderzoek van Human Spaces toont aan dat medewerkers met een Biophilic Design werkomgeving productiever en creatiever zijn en hebben een hoger niveau van welzijn dan bij bedrijven zonder natuurlijke omgeving (Human Spaces, 2015). Ook heeft Biophilic Design een positieve impact op het werkgeluk van werknemers (Lerner & Stopka, 2016).

Wat zijn de onderwerpen van Biophilic design

De drie hoofdonderwerpen van Biophilic design zijn:
1. Direct contact met de ‘echte’ natuur: toevoeging van natuur, waardoor de zintuigen worden geprikkeld.
2. Indirecte associatie met de natuur: de natuur nadoen middels materialen, patronen, kleuren, vormen, elementen.
3. Instinctieve indeling van de ruimte: vanuit ons oerinstinct voelen we ons comfortabel wanneer de omgeving op een bepaalde manier is ingedeeld.
Maar wat houden deze onderwerpen nou concreet in? Graag praten de adviseurs van GlobalFacilities hierover met u verder tijdens een persoonlijk gesprek.

Projecten & berichten

Allevo zorg en dienstverlening hoofdkantoor

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben wij het hoofdkantoor geheel inpandig verbouwd en heringericht op basis van het uitgewerkte interieurontwerp en vloer,- en lichtplan waarop wij zijn geselecteerd als uitvoerende leverancier.
De wens van Allevo was om de bezoekers aan het hoofdkantoor een gastvrije een warme uitstraling te kunnen bieden en het interieur moest deze huiselijkheid en laagdrempeligheid uitstralen.

Allevo zorg en dienstverlening Duinen van Haamstede

Wij werden door Allevo geselecteerd als ontwerper en totaalinrichter, op basis van een totaal interieurconcept en ontwerp, voor de nieuwbouw zorglocatie Duinen van Haamstede in het hart van het prachtige Burgh Haamstede.

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.