Vitaliteit

Vitaliteit op de werkvloer gaat over werknemers die zich prettig voelen. Ze zijn in de basis fit en gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Ze hebben zin in het leven, zin in het werk en stralen dat uit. Ze zijn krachtig en energiek.

Een vitale werkomgeving voor uw teams!

Volgens onderzoek van TNO (Wat is vitaliteit en hoe is het te meten?) gaat vitaliteit met name om vier aspecten:
– Fysiek
Uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en herstelvermogen.
– Mentaal
Aandachtscontrole, spanningsregulatie, gedachte- en emotiecontrole, concentratie, zelfvertrouwen, omgaan met afleiders en tegenslagen, blijvend leren / zelfreflectie.
– Sociaal-emotioneel
Inzicht in behoefte en gevoelens van anderen, assertiviteit, overtuigingskracht, conflicthantering, samenwerken en leiderschap.
– Inspirationeel
Zingeving, goede doelen stellen, motivatie, balans tussen werk en privé.
Vitaliteit is dus veel meer dan gezond en fit zijn. Het heeft te maken met veel aspecten die van invloed zijn op het werk. Daarom is vitaliteit een belangrijk thema voor ondernemers met personeel.

Maak van vitaliteit een standaard onderdeel van je bedrijfsvoering om te voorkomen dat werkdruk oploopt of er een ongezond werkklimaat ontstaat binnen je bedrijf.
-Arnold Bakker, hoogleraar Arbeidspsychologie (Bron: UWV)

Vitaliteit op de werkvloer

Hoe bevorder je de energie, motivatie en veerkracht op de werkvloer?

GlobalFacilities werkt interieurontwerpen en concepten uit op basis van vitaliteit, we helpen je hierbij graag op weg.

– Zet vitaliteit op de kaart!
Laat je werknemers meedenken over vitaliteit. Dat zorgt voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Vraag je medewerkers wat zij graag zouden willen. Laat ze zelf hun goede ideeën uitvoeren of faciliteer ze daarin.

– Zorg voor een prettige en veilige werkplek
De basis voor vitaliteit moet goed zijn. Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om een werkplek te creëren waar iedereen zich veilig en prettig voelt. Geef zelf het goede voorbeeld als werkgever en zorg dat werknemers altijd bij je kunnen aankloppen.

– Bevorder werkplezier
Werkplezier is cruciaal om vitaal te blijven. Als werknemers plezier hebben in hun werk, zullen ze daar meer energie en motivatie van krijgen. Daarnaast is plezier goed voor de gezondheid.

Projecten & berichten

Allevo zorg en dienstverlening hoofdkantoor

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben wij het hoofdkantoor geheel inpandig verbouwd en heringericht op basis van het uitgewerkte interieurontwerp en vloer,- en lichtplan waarop wij zijn geselecteerd als uitvoerende leverancier.
De wens van Allevo was om de bezoekers aan het hoofdkantoor een gastvrije een warme uitstraling te kunnen bieden en het interieur moest deze huiselijkheid en laagdrempeligheid uitstralen.

Allevo zorg en dienstverlening Duinen van Haamstede

Wij werden door Allevo geselecteerd als ontwerper en totaalinrichter, op basis van een totaal interieurconcept en ontwerp, voor de nieuwbouw zorglocatie Duinen van Haamstede in het hart van het prachtige Burgh Haamstede.

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.