Vitaliteit

Vitaliteit op de werkvloer gaat over werknemers die zich prettig voelen. Ze zijn in de basis fit en gezond. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. Ze hebben zin in het leven, zin in het werk en stralen dat uit. Ze zijn krachtig en energiek.

Een vitale werkomgeving voor uw teams!

Volgens onderzoek van TNO (Wat is vitaliteit en hoe is het te meten?) gaat vitaliteit met name om vier aspecten:
– Fysiek
Uithoudingsvermogen, kracht, coördinatie, lenigheid, snelheid en herstelvermogen.
– Mentaal
Aandachtscontrole, spanningsregulatie, gedachte- en emotiecontrole, concentratie, zelfvertrouwen, omgaan met afleiders en tegenslagen, blijvend leren / zelfreflectie.
– Sociaal-emotioneel
Inzicht in behoefte en gevoelens van anderen, assertiviteit, overtuigingskracht, conflicthantering, samenwerken en leiderschap.
– Inspirationeel
Zingeving, goede doelen stellen, motivatie, balans tussen werk en privé.
Vitaliteit is dus veel meer dan gezond en fit zijn. Het heeft te maken met veel aspecten die van invloed zijn op het werk. Daarom is vitaliteit een belangrijk thema voor ondernemers met personeel.

Maak van vitaliteit een standaard onderdeel van je bedrijfsvoering om te voorkomen dat werkdruk oploopt of er een ongezond werkklimaat ontstaat binnen je bedrijf.
-Arnold Bakker, hoogleraar Arbeidspsychologie (Bron: UWV)

Vitaliteit op de werkvloer

Hoe bevorder je de energie, motivatie en veerkracht op de werkvloer?

GlobalFacilities werkt interieurontwerpen en concepten uit op basis van vitaliteit, we helpen je hierbij graag op weg.

– Zet vitaliteit op de kaart!
Laat je werknemers meedenken over vitaliteit. Dat zorgt voor een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Vraag je medewerkers wat zij graag zouden willen. Laat ze zelf hun goede ideeën uitvoeren of faciliteer ze daarin.

– Zorg voor een prettige en veilige werkplek
De basis voor vitaliteit moet goed zijn. Als werkgever heb je de verantwoordelijkheid om een werkplek te creëren waar iedereen zich veilig en prettig voelt. Geef zelf het goede voorbeeld als werkgever en zorg dat werknemers altijd bij je kunnen aankloppen.

– Bevorder werkplezier
Werkplezier is cruciaal om vitaal te blijven. Als werknemers plezier hebben in hun werk, zullen ze daar meer energie en motivatie van krijgen. Daarnaast is plezier goed voor de gezondheid.

Projecten & berichten

Wilt u ook aan de slag met Activity Based Working?

Een activiteit-gerelateerde aanpak van werken (AGW) houdt er rekening mee dat mensen verschillende activiteiten uitvoeren tijdens hun dagelijkse werk en stimuleert om bewustere keuzes te maken in hoe je je werkzaamheden uitvoert.

Van traditionele uitleenbibliotheek naar inspirerend centrum voor verblijven, ontmoeten en studeren

GlobalFacilities werkt met grote regelmaat aan projecten binnen de publieke sector zoals bibliotheken welke we transformeren tot een open kunst en cultuur centrum waar je de hele dag kunt verblijven, werken of studeren.

Stadhuis Breda

Herinrichting van het prachtige oude Stadhuis uitgevoerd, onze ontwerpers maakten de meubelontwerpen van het maatwerk interieur en we produceerden de prachtige eikenhouten tafels en meubels. De duurzame stijlvolle stoelen zijn van het Scandinavische design label FourDesign en geven een ranke en eigentijdse uitstraling wat het interieur wat luchtiger maakt.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.