Kijk je mee naar de nieuwe innovaties tijdens de Dutch Design Week?

Dutch Design Week is het grootste designevenement van Noord-Europa, waarbij ruim 2600 ontwerpers nieuwe projecten presenteren. Wij bezochten zelf diverse gebouwen met uiteenlopende architectuur tijdens de DDW. Een van de nieuwe gebouwen is Donna een architectonisch pand op Strijp-S. De grote ramen en de indelingen van de diverse verdiepingen, waardoor je in het midden van de ruimte een aantal verdiepingen naar beneden kunt kijken, is al een ervaring op zich.
Alle workspace area’s van Donna zijn volledig ingericht volgens het Biophilic Design Concept. Een interieurconcept wat GlobalFacilties ook graag toepast binnen de realisatie van interieurprojecten. Biophilic Design is een ontwerpvisie waarbij omgevingen worden gecreëerd die inspelen op de menselijke behoefte aan de natuur. Middels Biophilic Design wordt o.a. het stressniveau verlaagd en de productiviteit en creativiteit verhoogd!

De introductie van programmalijnen helpt zowel ontwerpers als bezoekers om met nieuwe inzichten huiswaarts te keren. Zo werden er verschillende co-creatiesessies gehouden. En de Avenue of Fresh Perspectives introduceerde een verkenning van de nieuwste generatie makers.

Yulius VSO Drechtster College

GlobalFacilities werkt aan een interieurconcept en interieurontwerp voor Yulius waarin Biophlilic Design centraal staat.

Tijdens de Dutch Design Week was het thema van dit jaar, Picture This, een dringende oproep om hedendaagse en toekomstige scenario’s onder ogen te zien en nieuwe perspectieven te omarmen. De vele ontwerpers die deze week hun werk presenteerden, gaven duidelijk blijk van een gedeelde missie om onszelf te verbeteren, variërend van bemoedigende concepten tot kant-en-klare producten, en van toekomstbestendige mode en technologische innovatie tot broodnuchter sociaal design.

Andere berichten

Wij helpen graag om hybride werken goed te faciliteren!

Als organisatie hybride werken, hoe start je daarmee? GlobalFacilities helpt u graag op weg om dit te kunnen realiseren voor uw medewerkers.

De toegevoegde waarde van het vroegtijdig inzetten van een interieurspecialist

De jeugdzorgorganisatie Yulius heeft GlobalFacilities al zeer vroegtijdig betrokken bij het nadenken over het totale interieur voor de nieuw te bouwen onderwijslocatie Drechtster te Dordrecht.

Wat kun je doen om de akoestiek te verbeteren?

Akoestiek verbeteren op kantoor of in je werk of leeromgeving doe je door het toevoegen van geluidsabsorberende materialen in de ruimte, zoals akoestische plafondpanelen of akoestische wandpanelen. Van belang is dat de juiste toonhoogten worden gedempt.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.