Hoe voeg je Biophilic Design toe binnen jouw huisvesting?

Toevoeging van ‘echte’ natuur: het is meerdere keren aangetoond dat het in aanmerking komen met de natuur zorgt voor het verlagen van stress. Bij het ontwerpen van een omgeving wordt er dan ook regelmatig natuur toegevoegd maar vooral met de focus op het visuele aspect, maar de overige zintuigen zijn bij Biophilic Design ook van belang, bijvoorbeeld door water te laten stromen, bloemen neer te zetten of een openhaard toe te voegen. Vooral het zien, horen of aanraken van water heeft een positief effect op mensen.

De zintuigen worden extra geprikkeld wanneer de natuur onvoorspelbaar en niet eentonig is. Implementeer bijvoorbeeld fauna, niet elke keer dezelfde plant, dynamisch licht of variabiliteit in temperatuur.

Ook het zien van de natuurlijke processen heeft een positief effect op ons, bijvoorbeeld bij het zien van de seizoenen of een vogelhuisje voor het raam.

Synarchis

Synarchis is recent verhuisd naar een nieuw kantoorpand waar ontmoeten en samenwerken centraal staan in een biophilic omgeving!

GlobalFacilities laat Biophilic design bij voorkeur in de aanpassingen van de huisvesting terug komen, op onze projectenpagina kunt u een aantal realisaties zien van diverse mogelijke oplossingen van het toevoegen van echte natuur, of natuurlijke materialen, vormen, kleuren, patronen en elementen. We adviseren u graag wat er binnen uw werkomgeving voor mogelijkheden zijn, of onze interieurarchitect werkt een concept eo interieurontwerp uit om u mee te nemen in de mogelijkheden.

Andere berichten

Start het nieuwe jaar met de inzet van een ervaren Interim projectmanager

Heeft u binnen uw bedrijf of organisatie ook tijdelijke expertise nodig voor een verbouwing, verduurzaming of transformatie van uw huisvesting, wij bieden op interimbasis projectmanagement aan. Voor zeer uiteenlopende vraagstukken welke facilitair, technisch, bouwkundig of interieur gerelateerd zijn kunnen onze interim adviseurs u ondersteunen en adviseren, processen begeleiden en leiding of richting geven aan een team.

Win advies in over het verduurzamen van jouw huisvesting of vastgoed

Loopt u met het idee om uw bestaande vastgoed een verduurzamingsslag te geven, en kunt u wel advies gebruiken hoe dit aan te pakken neem contact met ons op.

Zet een deskundige Interim adviseur in, en get the job done!

GlobalFacilities heeft ervaren interim projectmanagers beschikbaar om u te ondersteunen, uw projecten te managen of processen te verbeteren.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.