Gemeente Sint Michielsgestel

Gemeente Sint Michielsgestel heeft het bestaande gemeentehuis duurzaam verbouwd en getransformeerd tot multifunctioneel gemeenschapshuis genaamd de Meander!

Interieurbouw interieur voor de Meander - Gemeente Sint Michielsgestel

Toen de gemeente Sint-Michielsgestel fuseerde met het naburige Vught en Boxtel, kwam er in het bestaande gemeentehuis veel ruimte vrij. Die werd ingenomen door een rijk gevarieerde groep nieuwe gebruikers. Het gebouw werd aangepast. Multifunctionaliteit was het sleutelbegrip in de transformatie tot gemeenschapshuis De Meander.
GlobalFacilities dacht mee in duurzame oplossingen, maakte de technische tekeningen, de ontwerpen, de engineering van het maatwerk en produceerde en plaatste het maatwerk interieur in de Meander.

De grootste nieuwkomer in het gemeenschapshuis was de openbare bibliotheek. Daarnaast zouden de plaatselijke harmonie, de toneel-, bridge- en biljartvereniging en een jeugdhonk er een onderkomen krijgen. Het gemeentehuis was een ontwerp van Alberts en Van Huut architecten dat later ook de uitbreiding met een muziekzaal en opslagruimtes verzorgde. Een speciaal aangetrokken kwartiermaker coördineerde de verschillende partijen en hun wensen, en er werd een pitch uitgeschreven Area Occupier Solutions uit Den Haag werd geselecteerd. Behalve de bibliotheek, moest er ook een podium voor concerten en theateruitvoeringen komen en ruimtes voor de verschillende verenigingen. Voor de centrale hal werd de Super Special ontworpen: een soort blokkendoos die je kunt openen en sluiten. Hij bestaat uit zes losse elementen waarmee je allerlei ruimten kunt creëren, twee U-vormen en vier losse blokken voor boekenkasten.” De linker U heeft een ingebouwd, verrijdbaar podium, plus een wand met een kleurig patroon van vijfhoeken, uitgevoerd in aaibaar PET felt. Perfect voor de kindervoorlees-middagen. De andere U-vorm kan ingenieus worden opengeklapt tot een toneelpodium van ruim 40 m2. In de wanden zitten podiumdelen weggeborgen.
Alles is los van de muren gehouden om de centrale hal volledig leeg te kunnen maken voor uitvoeringen en feesten. Via railsen in de vloer worden de losse elementen dan opzij gereden, gebruikmakend van een speciaal wagentje. Er zijn ook verduisteringsgordijnen en schermen aangebracht. Plus enkele, nogal prominent aanwezige lichtrails voor de theaterlampen.

Met deze partners werkten we samen

Gemeente Sint Michielsgestel Meander maatwerkbar
Gemeente Sint Michielsgestel Meander bibliotheek inrichting
Gemeente Sint Michielsgestel MFA Meander maatwerk tribune
Gemeente Sint Michielsgestel Meander maatwerk pantry keuken zwart MDF
Gemeente Sint Michielsgestel Meander maatwerk bank

Bekijk andere projecten

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Allevo zorg en dienstverlening Duinen van Haamstede

Wij werden door Allevo geselecteerd als ontwerper en totaalinrichter, op basis van een totaal interieurconcept en ontwerp, voor de nieuwbouw zorglocatie Duinen van Haamstede in het hart van het prachtige Burgh Haamstede.

Synarchis

Synarchis is recent verhuisd naar een nieuw kantoorpand waar ontmoeten en samenwerken centraal staan in een biophilic omgeving!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.