MFA de Cammeleur

De Cammeleur is dé nieuwe sociaal-culturele ontmoetingsplek in het centrum van Dongen. Elke Dongenaar heeft de spreekwoordelijke sleutel tot deze moderne multifunctionele accommodatie. De vier organisaties die in De Cammeleur gevestigd zijn – Stichting DonckHuys, Bibliotheek Theek 5, Het KunstPodium en ContourdeTwern- bieden samen een laagdrempelig belevingshuis voor alle leeftijden, een uniek concept!

Cultuurcentrum en bibliotheek de Cammeleur

Het gehele interieurbouwwerk ofwel alle maatwerkmeubels werden door ons verwerkt tot werktekeningen, geproduceerd en vervolgens opgebouwd en geplaatst in de Cammeleur.
Het concept: de drager in dit ontwerp is een lintkast bestaande uit meer dan 1.000 kastjes (circa 700 van 33×33 cm en meer dan 300 van 33×95 cm). Dit lint loopt door het hele gebouw en verbindt de verschillende
activiteiten en gebruikers met elkaar. Alle vakjes samen leveren meer dan 550 strekkende meter aan ‘plank’ op. Bestemd voor de collectie van de bieb, maar ook voor toeristische informatie, creaties die in de atelierruimtes worden gemaakt en bijvoorbeeld kunst van lokale kunstenaars en/of scholieren.

De uitgifte counters, barren, prentenboekenmeubel, podia, inlevermeubel en overige losstaande elementen werden speciaal ontworpen. Verschillende ruimtes werden o.a. voorzien van lambrisering.

Het interieur is uitnodigend gemaakt en zijn er verschillende zitelementen geïntegreerd in de maatwerk oplossingen toegepast door het gehele gebouw. Qua materialen is er met echte en warme materialen gewerkt zoals hout, MDF  en blank gelakt multiplex.

Met deze partners werkten we samen

GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 8
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 7
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 6
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 5
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 1
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 32
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 35
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 25
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 20
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 38
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 16
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 12
GlobalFacilities De Cammeleur project realisatie interieur MFA bibliotheek 14

Bekijk andere projecten

Hotel Domburg

Onze ontwerpers ontwikkelden een totaal concept en interieurontwerp voor een nieuwbouw hotel met een inpandig top restaurant te Domburg. Op basis van de ontwerpen van de bouwkundige architect kwamen wij tot een totaal concept met een nieuwe naam voor het hotel en een bijpassende huisstijl. In het interieurontwerp is voor de hotelkamers gewerkt met duurzame tijdloze materialen in een ingetogen chic stijl.

Hogeschool Rotterdam

Projectmanagement voor de Hogeschool Rotterdam uitgevoerd; op interimbasis is de adviseur van GlobalFacilities ingezet als programmamanager en projectleider bij de afd. Vastgoed & Huisvesting.

Allevo zorg en dienstverlening hoofdkantoor

Voor Allevo zorg en dienstverlening hebben wij het hoofdkantoor geheel inpandig verbouwd en heringericht op basis van het uitgewerkte interieurontwerp en vloer,- en lichtplan waarop wij tijdens de aanbesteding zijn geselecteerd als uitvoerende leverancier & totaalinrichter.
De wens van Allevo was om de bezoekers aan het hoofdkantoor een gastvrije een warme uitstraling te kunnen bieden en het interieur moest deze huiselijkheid en laagdrempeligheid uitstralen.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.