Stadhuis Breda

In opdracht van de Gemeente Breda hebben we de herinrichting van de raadzaal en 2 vergaderruimtes in het historische Stadhuis aan de Grote Markt gerealiseerd. In het vernieuwde vergadermodel van de gemeente worden deze ruimtes intensiever gebruikt. Deze vernieuwing was tevens aanleiding om de installaties voor lucht, warmte, data en elektra te vernieuwen. Alle ingrepen vonden plaats in de uitbreidingen uit 1926 van architect J.W. Hanrath, die hier in een traditionele stijl bouwde.

Herinrichting Stadhuis Breda

Het interieur wat wij hebben ontworpen in nauw overleg met de gebouwen architect en de gemeente moest aansluiten bij de uitstraling en de toegepaste materialen in de raadzaal en aangrenzende ruimtes. De raadzaal heeft een prachtig houten plafond, houten lambrisering en een echte houten vloer, de op maat gemaakte tafels hebben een radiale gebogen vorm met moderne stalen kokerprofiel frame. We hebben in de tafelbladen uitsparingen aangebracht voor geluid, AV apparatuur en bekabeling.

Ontwerp en realisatie maatwerk interieur Stadhuis

Voor de herinrichting van het Stadhuis pasten we duurzaam meubilair en materialen toe. De maatwerk tafels zijn in Nederland door ons op maat geproduceerd naar eigen ontwerp van de architect en de interieurarchitect. De materialen zijn zeer slijtvast en duurzaam, het massieve eikenhout gaat jarenlang mee en blijft mooi. De Scandinavische vergaderstoelen zijn duurzaam gemaakt en voorzien van een slijtvaste sterke projectstoffering, de stoelen hebben bovendien een prachtig stijlvol design.

Met deze partners werkten we samen

Gemeente Breda project inirchting raadzaal
Gemeente Breda Stadhuis interieur glazen wand
Gemeente Breda Stadhuis interieur trouwzaal
Gemeente Breda stadhuis inrichting sfeer
Gemeente Breda inrichting raadzaal opstelling
Gemeente Breda Stadhuis interieur raadzaal
Gemeente Breda Stadhuis
Gemeente Breda Stadhuis referentie project
Gemeente Breda interieur commissiekamer vergadertafels
Gemeente Breda Stadhuis projectinrichting
Gemeente Breda inrichting raadzaal meubilair
Gemeente Breda Stadhuis maatwerk interieur
Gemeente Breda Stadhuis maatwerk interieur
Stadhuis Breda interieur realisatie maatwerk

Bekijk andere projecten

Waterschap Hollandse Delta

De uitrol van het huisvestingsplan IJsselmonde voor Waterschap Hollandse Delta met verduurzaming van het vastgoed.

Theater de Bussel

De huisvesting van Theater de Bussel is zeer grondig gerenoveerd, vergroot, en verduurzaamt, wij participeerden in het ontwerp en het maken van het warme en kleurrijke interieur.

Nieuwe Veste

In de voorfase, voor de start van de renovatie van deze bibliotheek en kunstcentrum, hebben we het programma van eisen uitgewerkt, vervolgens het totale interieur ontworpen als totaal concept, en de totale uitvoering van de herinrichting uitgewerkt en gerealiseerd. Deze leuke opdracht was een combinatie van advisering, ontwerpen en het realiseren van de totale inrichting.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.