Hogeschool Rotterdam

De Projectmanager van GlobalFacilities is op interimbasis ingezet als Projectleider, Projectmanager bij de Hogeschool Rotterdam. Deze Hogeschool staat zoals velen voor een grote verduurzamingsopgave. De renovatie van de locatie Academieplein betreft een locatie van de Hogeschool Rotterdam met een totale oppervlakte van circa 30.000 m2 welke in fases gerenoveerd is. Daarnaast heeft de ontwikkeling van onderwijs en werkconcepten de afgelopen jaren een vlucht genomen, wat ook vraagt om een nieuwe blik op de huisvesting.
Onze adviseur heeft als Projectleider diverse huisvestingsprojecten, die zowel bouwkundig als facilitair van aard kunnen zijn begeleid. Enerzijds verantwoordelijk voor diverse verbouwingsprojecten op de locaties en anderzijds speel je als Programmamanager een rol in het Hogeschool-brede programma om de leer- en werkomgevingen toekomstgericht te maken. Als projectleider verantwoordelijk voor de realisatie van een project binnen de hiervoor gestelde kaders. Bouwen aan een goed projectteam, projectmanagement, de processen bewaken, organiseren van de werkstromen, je overziet het geheel en bent in staat om hierover goed te communiceren zowel binnen als buiten het project.

Projectmanagement bij Hogeschool Rotterdam

De verduurzaming en renovatie van locatie Academieplein waarvan tevens een groot  monumentaal deel, onder begeleiding van architectenbureaus DP6 als gebouwenarchitect. Alle ruimtes zijn voorzien van een nieuwe klimaatinstallatie welke wordt gestuurd op temperatuur en CO2 gehalte. Zonder dat we het wisten waren we destijds al zeer vooruitstrevend bezig, met het oog op de latere ontwikkelingen rond het Coronavirus en de extra noodzaak van goed geventileerde ruimtes. Ook zijn alle vloeren en plafonds vernieuwd en is de indeling naar de laatste wensen en eisen van het onderwijs aangepast.
School blijft open: bijzonder binnen dit project is dat alle werkzaamheden moesten plaatsvinden terwijl de school open is. Leerlingen mogen zo min mogelijk overlast ondervinden, terwijl de planning wel gehaald moest worden. Communicatie is hierbij zeer belangrijk voor wederzijds begrip en duidelijkheid.

 

Hogeschool Rotterdam heeft de komende jaren een aantal interessante uitdagingen in de vastgoedportefeuille. Er lopen op dit moment twee grote nieuwbouwprojecten, daarnaast staat men voor een grote verduurzamingsopgave en heeft de ontwikkeling van onderwijs en werkconcepten de afgelopen jaren een vlucht genomen, wat ook vraagt om een nieuwe blik op de huisvesting. We werken samen met het onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente Rotterdam om de positie van de hogeschool in de stad te versterken en invulling te geven aan contextrijk onderwijs.

GlobalFacilities interim projectmanagement facilitair advies Hogeschool Rotterdam
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-1
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-2
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-3
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-4
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-5
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-6
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-7
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-8
GlobalFacilities interim projectmanagement facilty management Hogeschool Rotterdam-9
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-10
GlobalFacilities interim projectmanagement Hogeschool Rotterdam-11

Bekijk andere projecten

DNM

Voor de nieuwe DNM huisvesting de gehele casco binnenafwerking & bouwbegeleiding uitgevoerd, het interieurontwerp gemaakt en een hele gave en gezonde werk- en ontmoetingsplek gecreëerd. Maak kennis met dit hybride kantoor!

Gemeente Noord Beveland

Gedurende een langere periode is er een adviseur van GlobalFacilities ingezet voor facility management bestaande uit het herstructureren van het gemeentekantoor zoals de front-, en back office en de raadzaal.

MFA de Cammeleur

Voor de nieuw gebouwde multifunctionele accommodatie ofwel het cultuurcentrum de Cammeleur met bibliotheek, cafe, theaterzaal en vergaderruimtes hebben we het gehele interieur gerealiseerd.

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.