Theater de Bussel

De huisvesting van Theater de Bussel is zeer grondig gerenoveerd, vergroot, en verduurzaamt, wij participeerden in het ontwerp en het maken van het warme en kleurrijke interieur.

Theater de Bussel

Global Facilities verzorgde de complete inrichting van Theater de Bussel in Oosterhout. De Bussel is een theater met een grote (475) en een kleine (200) zaal. Beide zalen hebben een inschuifbare tribune waardoor ze multifunctioneel worden gebruikt. In de kleine zaal worden ook films vertoond. Men deelt het recentelijk verbouwde huis met bibliotheek en VVV.

Architectenbureau 3TO maakte het ontwerp van de renovatie en uitbreiding. Na jarenlang rug aan rug gelegen te hebben is een oude wens van de gemeente Oosterhout gerealiseerd. Eén gebouw met één entree en een intensief gezamenlijk gebruik voor het theater De Bussel en de bibliotheek Theek 5. Met behoud van de grote zaal en het realiseren van een nieuwe kleine zaal en de hoofdentree aan de Torenstraat wordt het gebouw een nieuw bepalend gezicht voor het stadscentrum van Oosterhout. De gevel van Theater de Bussel/Theek5 aan de publieke ruimte refereert aan een theatergordijn, of het gordijn van een huiskamer. Door de afwisselende openingen in de pui ontstaat een interessante gevel van Basiliekplein tot en met Torenplein. De viderand van de eerste verdieping slingert zich op een fraaie manier door het plan en vormt zo verschillende ruimten. In het nieuwe gebouw vormen bomen een belangrijk thema om aan te sluiten bij het verleden. De nieuwe draagconstructie in de foyer wordt gemaakt van opvallende boomvormige kolommen en er worden in het interieur prints van bomen toegepast.

Het interieur is door ons op maat gemaakt, en speciaal ontworpen zoals de organische gevormde banken met een afwasbare stoffering in een bomen motief. De massief houten statafel met rondingen van een Nederlandse designer sluiten mooi aan bij de barmeubels van eikenfineer met rondingen.

De losse meubels zoals de kleurrijke loungefauteuils, de houten bijzettafels en de barstoelen en bartafels zijn ook in ronde en organische vormen uitgevoerd.

 

Met deze partners werkten we samen

Theater de Bussel interieur foyer loungestoel bijzettafel bar eikenfineer en corian grijze hanglamp
Theater de Bussel interieur foyer eiekn houten vloer grijze gietvloer led railsen
Theater de bussel witte staande stoffen lampen pedrali foyer meubels loungestoel bijzettafel zwart
Theater de Bussel interieur foyer gestoffeerde barstoel massief houten statafel eiken bar met corian gietvloer
Theater de Bussel interieur foyer gestoffeerde barstoel statafel rond loungestoel bijzettafel
Theater de bussel witte staande lamp ronde poef ledverlichting houten barstoel bartafel massief eikenhouten statafel rechthoekig kleed
Theater de bussel tribunekussens maatwerkbank witte staande lamp poef ledverlichting barstoel bartafel eikenhouten vloer
Theater de bussel tribunekussens maatwerkbank ronde poef ledverlichting barstoel bartafel eikenhouten vloer
Theater de bussel ronde maatwerkbank ronde poef ledverlichting gietvloer
Theater de bussel kussens eikenhouten bank akoestische wanden
Theater de bussel oranisch gevormde bank gestoffeerde fauteuil ronde poef lougemeubels koffietafel
Theater de bussel kussens eiken houten bank ledverlichting eikenhouten wanden vierkant kleed foyer meubels
Theater de bussel barmeubel eikenfineer wit corian barblad blauwe hanglampen grijze gietvloer
Theater de bussel project realisatie totaal inrichting
Theater de bussel interieur realisatie theater inrichting
Theater de bussel eikenfineer bar corian blad houten barstoel en bartafel gietvloer
Theater de bussel oranisch gevormde bank gestoffeerde fauteuil ronde poef lougemeubels koffietafel
Theater de bussel tribunekussens trapkussens witte staande stoffen lampen pedrali lage banken bijzettafel kvadrat gordijnen led rails eiken houten trap
Theater de bussel theaterstoelen zaalinrichting
Theater de bussel theaterstoelen zaalinrichting flexibele zaalstoelen

Bekijk andere projecten

Bibliotheek West Brabant

De bibliotheek West Brabant is in het hart van Roosendaal gevestigd in het pand Parrotia. Voor de ondersteunende en bestuursdiensten, deels gevestigd in het monumentale pand de Burgemeesterswoning, is ons de vraag voorgelegd hoe de huisvesting meer optimaal in te kunnen delen en hoe het pand verduurzaamt kan worden.

Nieuwe Veste

In de voorfase, voor de start van de renovatie van deze bibliotheek en kunstcentrum, hebben we het programma van eisen uitgewerkt, vervolgens het totale interieur ontworpen als totaal concept, en de totale uitvoering van de herinrichting uitgewerkt en gerealiseerd. Deze leuke opdracht was een combinatie van advisering, ontwerpen en het realiseren van de totale inrichting.

OBS de Duizendpoot

Voor de nieuwbouw OBS de Duizendpoot te Oosterhout, de 1e basisschool zonder leslokalen maakte we een interieurconcept, een ontwerp en deden de gehele realisatie!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.